Vestiging

Kievitstraat 15, 1761 XA, Anna- Paulowna, Noord-Holland

06-41281621

Neem contact op, wij staan graag voor u klaar!

Ma - Vr: 08:30 - 17:00

Zaterdag op afspraak. Zondag gesloten.

Binnenmuur afbreken, buitenmuur doorbreken en tussenmuur slopen

Sloop van een buitenmuur

De keuken uitbreiden, van twee slaapkamers één maken of de keuken en de woonkamer samenvoegen? Voor al deze verbouwingen kunt u ervoor kiezen om een binnenmuur te slopen. Als je een muur moet verwijderen, moet je de juiste voorbereidingen treffen.

Het is ook essentieel om altijd de veiligheid in het oog te houden, is het niet? Muren verwijderen kan gevaarlijk zijn. Als u dit risico niet wilt nemen, neem dan contact met ons op.

Het doorbreken van een buitenmuur

Een buitenmuur is een muur die zich aan de voor-, achter- of zijkant van het huis bevindt. In de meeste gevallen heeft een buitenmuur een dragende of stabiliserende functie. U kunt dus niet zomaar een buitenmuur neerhalen. Het kan worden gedaan als onderdeel van een bredere renovatie. Naast het neerhalen van de bestaande muur

De voorgevel is het voorste, achterste of zijgedeelte van een huis. Daarom is de gevel altijd zichtbaar van buiten het huis. Als een gevel moet worden verwijderd, is altijd een constructieberekening nodig. Een aanbouw wordt vaak gebruikt om een huis te bouwen.

Een aanbouw wordt over een bestaand gebouw heen gebouwd. Dit wordt vaak gedaan in combinatie met een muurdoorbraak. Het resultaat is een grotere benedenverdieping. Dit resulteert in een grotere woonkamer.

Een zeer gewaardeerde renovatie

Maar hoe gaat het boren van een buitenmuur in zijn werk? Moet men een vergunning aanvragen? En wat zijn de kosten van de renovatie? Dit zijn vragen die mij vaak gesteld worden. Wij geven je graag advies op het gebied van het doorbreken van de buitenmuur. Neem vandaag nog contact met ons op.

Tussenmuur slopen

Het neerhalen van een tussenmuur is de ideale manier om een grote ruimte te creëren door twee kleine kamers met elkaar te verbinden.

Hoewel renovatiewerkzaamheden wellicht gering lijken, is de afbraak van een dergelijke muur niet zonder gevolgen. Dit heeft te maken met de functie van de muur in de constructie.

Men kan niet zomaar een tussenmuur slopen. De afbraak van een normale muur zal geen grote gevolgen hebben, maar de afbraak van een dragende muur wel. Deze muur is een essentieel onderdeel van het gebouw omdat hij een belasting draagt. De reden voor dit belang zal in deze blog duidelijk worden. Allereerst is het belangrijk te weten of de muur die u wilt slopen, dragend is. Wij kunnen doormiddel van een constructieberekening uitrekenen of de tussenmuur dragend is en gesloopt kan worden of dat deze muur van structureel belang is. Neem hiervoor contact met ons op.

Steunmuur verwijderen

Een dragende muur wordt ook wel steunmuur genoemd. Het verwijderen van een steunmuur kan verschillende redenen hebben. In oudere gebouwen, bijvoorbeeld, was het vaak nodig om meerdere kleine kamers te hebben. Dit is vandaag de dag niet meer het geval. Mensen willen graag grote open ruimtes, maar een keermuur verhindert dit vaak.

Een draagmuur kan niet zomaar worden verwijderd. Daarom moet een keermuur door een vakman worden verwijderd. Vertrouw het verwijderen van een steunmuur toe aan DoorbraakGigant om onaangename verrassingen te voorkomen. Er zijn vele redenen waarom een keermuur moet worden verwijderd:

  • Een open keuken: er is vaak een muur tussen de keuken en de woonkamer. In het verleden wilde men het woongedeelte scheiden van de keuken. In de moderne tijd wil men nog steeds een open keuken creëren. Helaas is er vaak een (soms gedeeltelijke) dragende muur tussen de keuken en de woonkamer. Wij verwijderen deze muur, vaak in één dag.
  • Van twee kamers één maken: uw kinderen zijn verhuisd en u wilt van twee kamers één maken. Vaak is er een dragende muur tussen de twee kamers. Wij kunnen het voor u verwijderen.
  • Uitbreiding van een zolder: heel vaak wordt een zolder in twee kamers verdeeld. In deze situatie kan het ook nodig zijn een dragende muur te verwijderen. Wij helpen u ook graag bij het uitbreiden van uw zolder.

Vakkundig en snel uw steunmuur verwijderen, DoorbraakGigant is uw partner. Vraag een vrijblijvende offerte aan. Klik hier.