Vestiging

Kievitstraat 15, 1761 XA, Anna- Paulowna, Noord-Holland

06-41281621

Neem contact op, wij staan graag voor u klaar!

Ma - Vr: 08:30 - 17:00

Zaterdag op afspraak. Zondag gesloten.

Draagmuur verwijderen

Draagmuur verwijderen

Verwijderen van een dragende muur

Bent u uw huis aan het renoveren en droomt u ervan om de keuken in de woonkamer te integreren of de muur tussen de gang en de woonkamer weg te breken om een grotere ruimte te creëren? Daartoe moet u een dragende muur verwijderen of een muur neerhalen om de ruimte zo praktisch mogelijk in te delen.

In dit geval kunt u deze taak het beste aan de professionals overlaten. Een betrouwbaar bedrijf inschakelen voor het verwijderen van een steun-, scheidings- of draagmuur is veel beter dan het zelf te doen. Als je al wat doe-het-zelf ervaring hebt, is het slopen van een normale muur meestal niet zo moeilijk. In het geval van een dragende muur is het echter een andere zaak.

Uiteraard zal de functie van een dragende muur moeten worden vervangen door een andere constructie. Stalen balken worden vaak voor dit doel gebruikt. Uiteraard moet worden nagegaan of de stalen balk een voldoende draagvlak heeft om de functie van een dragende wand te vervullen.

Daarom kunt u deze taak het best overlaten aan ervaren professionals. Het is noodzakelijk dat een architect en/of een bouwkundig ingenieur de op te vangen krachten berekent. Met deze berekening is het mogelijk een constructie te ontwerpen die de functie van de verwijderde dragende muur overneemt.

Kosten draagmuur verwijderen door erkend door een sloopbedrijf

De prijs voor het verwijderen van een dragende muur bestaat uit verschillende aspecten. Allereerst moet een constructieberekening worden uitgevoerd, die nodig is voor de aanvraag van een vergunning. Deze berekening kost tijd en geld.

Als alleen de muur wordt afgebroken, kan het dak of het hele huis instorten. Het is daarom raadzaam de dragende muur nooit zelf te slopen, maar een erkend sloopbedrijf in te schakelen. Waar zijn de dragende muren in uw huis? In de meeste gevallen zijn dit buiten- en tussenmuren:

  • Keuken naar woonkamer
  • Gang naar woonkamer

Bovendien moet de gesloopte muur worden vervangen door een constructie. Afhankelijk van de grootte van de te verwijderen dragende muur, kunnen wij de kosten van dit profiel bepalen. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor de kosten.

Professionele verwijdering van dragende muren

Onze professionele vakmensen zijn in het bezit van de juiste certificaten en weten precies hoe zij deze belangrijke muur snel en veilig moeten slopen en verwijderen. Het puin van de verwijderde muur wordt onmiddellijk verwijderd, de gesloopte dragende muur wordt vervangen door stalen balken of ten minste op een veilige en verantwoorde manier opgehaald.

Op deze manier kan het huis nog sneller worden herbouwd. U kunt gewoon doorgaan met andere activiteiten in het huis. Als de dragende muur is verwijderd, bent u misschien niet “klaar met verbouwen”. Wij kunnen u misschien helpen met meer technische bouwkennis.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met het verwijderen van de draagmuur? Neem vandaag nog contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.