Vestiging

Kievitstraat 15, 1761 XA, Anna- Paulowna, Noord-Holland

06-41281621

Neem contact op, wij staan graag voor u klaar!

Ma - Vr: 08:30 - 17:00

Zaterdag op afspraak. Zondag gesloten.

Muur doorbreken

Muur doorbreken

Het muur doorbreken is vaak een oplossing om een kamer te vergroten door twee kamers met elkaar te verbinden.

Doorbreken muur is een van de meest voorkomende verbouwingen in Nederland. Als u van plan bent dit te doen, bent u zeker niet de enige. Dat is logisch, want de renovatie is vrij eenvoudig, terwijl het huis er totaal anders uitziet.

Het proces van het boren van de muur mag echter nooit worden onderschat. Zelfs als de renovatie eenvoudig lijkt, moeten de juiste maatregelen worden genomen. Als dit niet correct gebeurt, riskeert u ernstige schade, onnodige kosten en buurtproblemen.

Mag ik een muur doorbreken zonder toestemming?

Dit is misschien wel de vraag die ons het vaakst wordt gesteld als het gaat om het slopen van een muur. De verbouwing lijkt immers zo klein dat er geen vergunning nodig is.

Om het u gemakkelijker te maken, heb ik de volgende vergunningscheck opgesteld op basis van de voorschriften in het bouwbesluit.

Het Bouwbesluit bevat alle technische bouwvoorschriften voor alle gebouwen in Nederland. Het heeft voornamelijk betrekking op wetten en voorschriften in de bouwsector. Men zou kunnen zeggen dat het de. U kunt gemakkelijk nagaan of een vergunning vereist is.

Wat zijn de kosten muur doorbreken?

Het zal u niet verbazen dat er wat de kosten betreft ook verschillen zijn tussen het slopen van een dragende muur en een niet-dragende muur.

Een niet-dragende muur kan al voor € 0,- worden afgebroken. OK, misschien is dat een beetje overdreven, maar als je het juiste gereedschap hebt, kun je de muur breken zonder gevolgen.

Het zal je wat meer kosten om de rommel die je achterliet op te ruimen. Vooral als het wordt uitbesteed.

Kost het echt zo veel om een dragende muur af te breken?

Helaas zijn er veel meer factoren betrokken bij het slopen van die muur en zijn de kosten daarom veel hoger. Zoals u inmiddels weet, is het niet mogelijk de muur te verwijderen zonder de juiste voorbereiding en is het veel uitdagender dan ergens een muur neer te halen.

Men mag zelfs niet zelf een dragende muur neerhalen. Wegens de grote risico’s is het beter deze taak toe te vertrouwen aan een vakman die reeds honderden muren heeft verwijderd.

DoorbraakGigant helpt u graag met het doorbreken van muren. Of dit een dragende of niet dragende muur is maakt niet uit. Wij zijn de specialisten op het gebied van veilig en vakkundig muur doorbreken. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan voor het doorbreken van uw muur.